2ο Γράμμα του Γιάννη Σκουλούδη από τις φυλακές Αυλώνα

Ω, ευλογημένη ώρα που μου έδωσες όλη την πυρετώδη πνευματική ένταση, σ’αγαπώ!Δε θα αντάλλαζα την πικρία που μου προκαλείς με όλες τις μέτριες γλύκες του κόσμου, δε θα έδινα τους πυρετούς που μου σφυροκοπάνε τους κροτάφους, που μου καίνε το μέτωπο, για την ησυχία και την ειρήνη όλων των δειλών ανθρώπων!

Βιώνουμε μία πραγματικότητα εγκλωβισμένοι στα όρια που θέτει το δίχτυ της κυριαρχίας. Σε μία συνθήκη δομημένη από εξουσιαστικές αντιλήψεις, βασικά χαρακτηριστικά της οποίας είναι ο συμβιβασμός και η παθητικότητα.
Σε μια συνθήκη που οι ανταγωνιστικές αξίες του καταναλωτισμού, που τόσο απλόχερα προσφέρει ο καπιταλισμός, ασκούνται πάνω μας από την στιγμή της γεννησής μας μέχρι τον θανατό μας.

Θέτοντας λοιπόν τον εαυτό μας σε μια διαρκή και ανυποχώρητη κίνηση αυτή της
πυροδότησης του επαναστατικού πολέμου και της πόλωσης του κοινωνικού κλίματος ερχόμαστε σε θέση να κατανοήσουμε αυτή την συνθήκη. Να κατανοήσουμε δηλαδή σε μία εξελικτική βάση, ένα ολόκληρο σύστημα σχέσεων και αντιλήψεων που κυοφορείται μέσα στο πεδίο που λέγεται κοινωνία.

Ο σύγχρονος κοινωνικός κορμός διαμορφωμένος μέσω του συστημικού μηχανισμού προπαγάνδας, διαμοιρασμένος σε σύνολα και ρόλους και εξαρτημένος από τις κοινωνικές αξίες και θεσμούς, βρίσκεται σε ένα διαρκές κυνήγι ανέλιξης και σε μία διαρκή αναζήτηση πλασματικών αναγκών που θα βελτιώσουν το προφίλ της κοινωνικής του θέσης.

Μιλώντας γι’ αυτό το σύνθετο πλέγμα και για το σύγχρονο αστικό τοπίο που το περιβάλλει θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για ένα φαινομενικά άτρωτο εργοστάσιο παραγωγής προβλέψιμων συμπεριφορών και προκαθορισμένων συνηθειών που έχει στόχο την κοινωνική αδρανοποίηση, αποδυνάμωση και εξημέρωση κάθε ίχνους ασυμφωνίας και ανυπακοής που θα μπορούσε να βλάψει την διαδικασία αναπαραγωγής του υπάρχοντος.

Αυτό το πεδίο αποτελεί και την πλατφόρμα πάνω στην οποία θα αναπτυχθεί το επαναστατικό σχέδιο. Είναι το σάθρο οικοδόμημα, ο πάλιος κόσμος πάνω στον
οποίο πρέπει να επιβληθούν οι επαναστατικές δυνάμεις. Είναι η βάση που αποτελεί το
πιο εύφορο έδαφος για να ανθίσει η τόσο υγιής εξεγερτική επιθυμία της άρνησης και της βίαιης αντίθεσής μας με την κυριαρχία.

Η επιθυμία που πηγάζει από την βασική αναγνώριση ότι η κοινωνική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε οδηγεί τις ζωές μας στην εξαθλίωση.
Η επιθυμία που βαδίζει πάνω στην κλίμακα της  επαναστατικής εξερεύνησης και που εφευρίσκει συνεχώς καινούριους τρόπους που θα συμβάλλουν στην ολική συντριβή των εξουσιαστικών ρυθμίσεων.
Η εξεγερτική επιθυμία που, άσχετα με το πώς λειτουργεί,αυτοπροστατεύεται και
αναβαθμίζεται ο εχθρός, δεν θα πάψει ποτέ να υπάρχει.

Εμπρός σύντροφοι.

Να η εποχή που θα επεκτείνουμε το  εύρος  της επαναστατικής δημιουργίας και καταστροφής.

Πάντα σε πόλεμο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ
Π.ΑΡΓΥΡΟΥ-Χ.ΧΑΤΖΗΜΙΧΕΛΑΚΗ-Γ.ΤΣΑΚΑΛΟ
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ
ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο. ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ 4 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ

Σκουλούδης Γιάννης
Φυλακές Αυλώνα
13/01/11

Υ.Σ. Και ενώ το γράμμα ήταν έτοιμο να δημοσιευθεί, μαθαίνω ότι οι 4 σύντροφοι (Μπάμπης Τσιλιανίδης,Δημήτρης Δημτσιαδης,Σωκράτης Τζίφκας, Δημήτρης Φεσσάς) που καταζητούνταν, συλλαμβάνονται.Έτσι και έγω λοιπόν σαν μία πρώτη κίνηση τούς στέλνω όλη μου την δύναμη.Κρατήστε γερά αδέρφια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *