Κείμενο των Τσιλιανίδη,Φεσσά,Τζίφκα,Δημτσιάδη

Γι’ αυτό λοιπόν και εσείς παλικάρια μου με το σπαθί, τη φωτιά και την λύσσα στο στόμα θέλω να βγείτε γυμνοί στις πόλεις, όπως περνάει η οχιά μέσα απ’ τα περιβόλια των κριθαριών με τα περήφανα μάτια της οργισμένα και όπως οι αστραπές αλωνίζουν τα νιάτα.”

13/10/10

Μια άρνηση παράδοσης κι ένα all in στην ελευθερία…

Πραγματοποιείται εμπρησμός σε όχημα της ΔΕΗ στο κέντρο της Θεσ/νίκης όπου συλλαμβάνεται ο αδερφός μας και επαναστάτης αναρχικός Γιάννης Σκουλούδης. Εκδίδονται βάσει μαρτυριών μπάτσων, 4 εντάλματα σύλληψης για εμάς.

Το δίλημμα κρατάει ελάχιστα και ξεκινάμε για το δυστυχώς σύντομο ταξίδι της φυγοδικίας (αν και σύντομο, εμπεριείχε σε απόλυτο βαθμό την γλύκα που οι συνειδησιακές αποφάσεις ζωής και οι πολεμικές εφαρμογές τους μπορούν να χαρίσουν σε όποιον τις πυροδοτήσει). Ταξίδι που συνειδητά επιλέξαμε να μας οδηγήσει σε νέες ρήξεις με το υπάρχον και όχι φοβισμένους ακολουθητές μιας τροχιάς που η αντιτρομοκρατική και οι δικαστές της είχαν ορίσει. Έπρεπε να επιβιώσουμε και για να γίνει αυτό σταματήσαμε να νιώθουμε θύματα και κυνηγημένοι και χρίσαμε τους εαυτούς μας θύτες και κυνηγούς. Άλλωστε η ήττα για εμάς ήταν και είναι μια άγνωστη συνθήκη. Ανασυνταχθήκαμε λοιπόν και αποφασίσαμε: «Πάμε ξανά, αυτή την φορά ως το τέλος ». Εκδώσαμε την πρώτη μπροσούρα της Συνεργασίας Ατόμων για την Πραγμάτωση του Αρνητικού , διαβάσαμε πολλά, μάθαμε περισσότερα ετοιμάσαμε με προσοχή και αγωνία νέες μικρές και μεγάλες εφόδους στον ουρανό, σχεδιάσαμε νέες εχθροπραξίες με το κράτος, την κοινωνία του, τις αξίες και την ηθική τους.

13/01/11

Κέντα Φλός της ΕΛ.ΑΣ

«Τώρα πρέπει να μιλήσει για να σωθεί πρέπει να πάψει να ονειρεύεται και να ζήσει…

Η ΜΕΡΑ είναι ακόμα μακριά και φοβάται μην γονατίσει όπως φοβόσαστε και εσείς.

Τώρα πρέπει να μιλήσει για να σωθεί, πρέπει να πάψει να αγαπάει και να ζήσει.

Ο λοχαγός λέει: μίλησε

Ο βούρδουλας λέει: μίλησε

Η νύχτα του λέει: μίλησε

Μα η νύχτα είναι λίγη και οι σύντροφοι πολλοί και έκοψε με τα δόντια του την γλώσσα, όπως θα κάνατε και εσείς»

 

Μετά από εννιά μέρες παρακολούθησης (κάτι που από εμάς έγινε αντιληπτό τις 3 τελευταίες αλλά λαθεμένα να νομίζουμε ότι πάσχουμε από σύνδρομο καταδίωξης και βλέπουμε “ασφαλιτοφαντάσματα”) κάθεται η στραβή. Τρεις από εμάς συλλαμβάνονται από κρανοφόρους στα στενά του Βύρωνα και ο τέταρτος σε σπίτι από κάτι πρασινοφορεμένους τυπάδες με αντιβαλλιστικές ασπίδες και αυτόματα. Μεταφερόμαστε στην ΓΑΔΑ με κουκούλες στο πρόσωπο, με τους συνοδούς μας να δίνουν ρεσιτάλ:

-Εμείς είμαστε για την δράση

-Εσείς μόνο για κείμενα είστε.

-Εμείς έχουμε την υπεροπλία.

-Αυτό είναι το αιφνιδιαστικό πλησίασμα κ.λ.π.

Εκεί μένουμε όρθιοι, γυμνοί, με κουκούλες και γυρισμένοι στο τοίχο για αρκετές ώρες δηλώνοντας μόνο ότι είμαστε επαναστάτες αναρχικοί. Ακολούθησε μια άτυπη διαδικασία ερωτήσεων που κράτησε επίσης ώρες ενώ μας μετέφεραν χωρίς λόγο σε διαδρόμους για να πάρουν τις πρώτες φωτογραφίες που θα έδιναν στην δημοσιότητα. Η άρνησή μας να δώσουμε αποτυπώματα συνάντησε το καταφατικό: “-Δεν σε ρώτησα, θα τα δώσεις ακόμη και αν χρειαστεί να σου σπάσουμε τα δάχτυλα, είναι εντολή του ανακριτή.”

Ολόκληρο το κείμενο εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *