Γράμμα αλληλεγγύης του πατέρα του πολιτικού κρατούμενου Γιάννη Σκουλούδη.

«(Η ‘τρομοκρατία’ ως πράξη αθωότητας…) Από πότε 20 χρονών παιδιά λέγονται τρομοκράτες; Το να σε βαφτίζουν χριστιανό στα 2 και τρομοκράτη στα 22, το να σε επαινούν που διάβαζες εξωσχολικά βιβλία και τώρα να τα προσκομίζουν ως αποδεικτικά στοιχεία εναντίον σου, το να σου φοράν λευκά πουκάμισα στην παρέλαση και τώρα άσπρα αλεξίσφαιρα στα δικαστήρια…» Οι σκέψεις δικές σας…
Έχουν περάσει 7 μήνες από την ημέρα που συνέλαβαν τον γιό μου Γιάννη Σκουλούδη για τον εμπρησμό οχημάτων της ΔΕΗ. Η ανάληψη της ευθύνης για την δράση αυτή από τον ίδιο έφερε σαν αποτέλεσμα την προφυλάκιση του στο σωφρονιστικό κατάστημα νέων Αυλώνα όπως θέλει να αποκαλεί το κράτος αυτά τα σύγχρονα κολαστήρια ανθρώπινων ψυχών.
Βλέποντας τον πόλεμο να οξύνεται όλο αυτό το διάστημα αισθάνθηκα την ανάγκη να χαιρετήσω, θέλοντας να δώσω δύναμη και κουράγιο, όλους όσους στάθηκαν δίπλα του, όσους αντιστέκονται, αγωνίζονται και συνεχίζουν να μάχονται εντός και εκτός των τειχών κόντρα σε αυτό το σάπιο σύστημα που μας θέλει δούλους. Κόντρα στο σκύψε, γλύψε και άρπαξε απ’όπου μπορείς. Κόντρα στον καθωσπρεπισμό, την παραμύθα του βολέματος και του σύγχρονου τρόπου ζωής που σαν υπέρτατο ιδανικό πλασάρει την ησυχία, την τάξη και την ασφάλεια.
Από την δική μου πλευρά σαν γονιός είμαι περήφανος για τον γιό μου και την στάση του αλλά και για όλα τα άλλα παιδιά που αγωνίζονται για την ελευθερία της σκέψης και του ατόμου.
Και λίγα λόγια για τους γονείς. Φέραμε στον κόσμο τα παιδιά μας, τα μεγαλώσαμε και ήρθε η ώρα να τα αφήσουμε να μας οδηγήσουν στο μέλλον. Ας μην προσπαθούμε άλλο να τα κρατήσουμε δεμένα στο παρελθόν. Ας σταθούμε δίπλα τους στα οδοφράγματα και ας μάθουμε εμείς τώρα από αυτά.
Στέλνω την αλληλεγγύη μου σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους αλλά και σε όλους αυτούς που εκτός των τειχών συνεχίζουν να αγωνίζονται επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο προς την απόλυτη ελευθερία.

Σκουλούδης Γιώργος
5 Μάη 2011

πηγή: indymedia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *