Κείμενο για τους χιλιανούς απεργούς πείνας Σκουλούδη, Τσιλιανίδη, Φεσσά, Τζίφκα, Δημτσιάδη

Η ελευθερία όπως αντίστοιχα και τα κάγκελα πρώτα και κύρια βρίσκονται στα κεφάλια μας.

Υπάρχουν όμως στιγμές που γίνεται αντιληπτή και μάλιστα με σφοδρότητα η ύπαρξη των τειχών γύρων μας.

Στιγμές που υπό άλλες συνθήκες θα ρισκάραμε τα τομάρια μας για να αφήσουμε τις φλόγες να ζεστάνουν ανθρώπους που αγωνίζονται μακριά μας, ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε αλλά τους νιώθουμε να αντανακλούν τα εγώ και τα θέλω μας στην άλλη άκρη του κόσμου.

Η αλληλεγγύη είναι μια ταυτόχρονη έκφραση επαναστατικής συνείδησης και αυθεντικού αγελαίου πολεμικού συναισθήματος. Εκδηλώνεται με λόγο και πράξη. Στα χέρια μας όμως πλέον, κρατάμε μονάχα τα λόγια και τις σκέψεις μας για να την αποτυπώσουν. Η αλληλεγγύη ίσως το πιο πολύτιμο από τα όπλα που διαθέτει ένας επαναστάτης.

Το φορτίζουμε με όλη την ουσία του είναι μας, με όλο το μίσος για τους κοινούς μας εχθρούς, με όλο το κοινό μας πάθος για την ελευθερία, και θυμίζουμε στους συντρόφους/ισσες που κάνουν απεργία πείνας (από 21/02) στην Χιλή, ότι σε κάποια άλλη χώρα, σε κάποιες παρόμοιες φυλακές, έγκλειστοι για κάποιους παρόμοιους λόγους,  κάποιοι όχι και πολύ διαφορετικοί άνθρωποι είναι με όλη τους την δύναμη δίπλα στον αγώνα τους, για την άμεση απελευθέρωσή τους και την κατάργηση του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Η αγωνιστική αξιοπρέπεια των συντρόφων και των συντροφισσών έρχεται να αποδείξει ότι ο αγώνας δεν σταματά για έναν έγκλειστο επαναστάτη. Μας δείχνουν ότι η φυλακή μπορεί κάλλιστα να αντιμετωπιστεί  ως μια ακόμη ευκαιρία για την ανάδειξη νέων πτυχών της επαναστατικής δράσης.

Το αντίκρισμα που βρίσκει στις δικές μας συνειδήσεις η θέση επίθεσης στην οποία μπαίνουν οι απεργοί πείνας κάνει την αλληλεγγύη μας δεδομένη ως βασικό χαρακτηριστικό μιας οικοδομούμενης σχέσης μεταξύ όσων αδιάκοπα υπονομεύουν την κοινωνική ειρήνη.

Η φαινομενική ισχύς του εχθρού ωχριά μπροστά στο θάρρος σας σύντροφοι.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ/ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ :

Andrea Macarena Urzúa Cid
Camilo Nelson Pérez Tamayo
Carlos Luis Riveros Luttgue
Felipe Guerra Guajardo
Francisco Solar Domínguez
Mónica Andrea Caballero Sepúlveda
Pablo Hernán Morales Führimann
Rodolfo Luis Retamales Leiva

Τσιλιανίδης Μπάμπης

Δημτσιάδης Δημήτρης

Φεσσάς Δημήτρης

Φυλακές Κορυδαλλού

Σκουλούδης Γιάννης

Τζίφκας Σωκράτης

Φυλακές Αυλώνα

6/03/2011

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *