Κείμενο των 13 συλληφθέντων για την παρέμβαση έξω απ’ το σπίτι του Μπαλτά

Την Δευτέρα 4 Απρίλη συμμετείχαμε στη συγκέντρωση έξω από το σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή Κώστα Μπαλτά. Ο συγκεκριμμένος ανακριτής χειρίζεται μια σειρά από υποθέσεις του αναρχικού χώρου.

Την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, όπου μαζί με τον ανακριτή Μόκκα προφυλάκισε τους συντρόφους Σ. Νικητόπουλο, Χρ. Κορτέση και Β. Σταθόπουλο ποινικοποιώντας την πολιτική τους δράση και τις συντροφικές τους σχέσεις με τα μέλη του Ε.Α. Στη συνέχεια κάλεσαν μαζικά για ανάκριση δεκάδες αναρχικούς για την υπόθεση αυτή προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν ένα μεγάλο κομμάτι του αναρχικού χώρου, και έθεσαν σε δικαστική ομηρία το συγγενικό περιβάλλον εμπλέκοντας τον κουμπάρο και τη γυναίκα του Κ. Γουρνά στη δικογραφία.

Ο Κ. Μπαλτάς δεν δίστασε επίσης να κατασκευάσει ένοπλη οργάνωση στην υπόθεση των συλληφθέντων της 4ης Δεκεμβρίου και προφυλάκισε 6 συντρόφους, κάποιοι εκ των οποίων δεν γνωρίζονταν καν μεταξύ τους. Επιπροσθέτως, πήρε τη δικογραφία αυτή, που βρίθει κατασκευασμένων κατηγοριών και φρονηματικών διώξεων, και την συνέδεσε ποινικά με την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, την οποία επίσης χειρίζεται. Και εκεί έστησε μια προφανή σκευωρία, όπου ενέπλεξε με τη Σ.Π.τ.Φ. συντρόφους με την οποία δεν είχαν σχέση και φρόντισε να λειτουργήσει όσο πιο εκδικητικά γίνεται, διογκώνοντας τις κατηγορίες για αυτούς που ανέλαβαν την πολιτικη ευθύνη. Το παράδειγμα του Χ. Χατζημιχελάκη που βαρύνεται με την ηθική αυτουργία για ενέργειες που έγιναν όσο αυτός ήταν στη φυλακή είναι χαρακτηριστικό.

Ο Μπαλτάς, μαζί με το συνάφι του, ως εντεταλμένος του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού επιχειρεί την εξόντωση αγωνιστών με αντικαθεστωτική δράση. Έκδικείται με τον πλέον σκληρό τρόπο τους συντρόφους που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη οργανώσεων (Ε.Α. και Σ.Π.τ.Φ.) σαρώνοντας όλον τον πολιτικό, φιλικό και ενιοτε συγγενικό κύκλο τους με προφυλακίσεις και διώξεις. Στην περίπτωση των έξι συλληφθέντων της 4ης Δεκεμβρίου έφτασε στο σημείο να κατασκευάσει την οργάνωση.

Αυτές τις μέρες περνούσαν από δικαστικό συμβούλιο οι Χρ. Κορτέσης, Β. Σταθόπουλος και Σ. Νικητόπουλος για την παράταση ή μη της ήδη 12μηνης προφυλάκισής τους. Επίσης, ο Μπαλτάς επισκεπτόταν τους κρατούμενους της 4ης Δεκεμβρίου για να τους συμπεριλάβει στη δικογραφία της ΣΠτΦ, ενώ βέβαια συνεχίζεται η δίκη της υπότιθέμενης γιάφκας του Χαλανδρίου.

Σ’ αυτήν λοιπόν τη χρονική συγκυρία επιλέξαμε να συγκεντρωθούμε έξω απ’ το σπίτι του Κ. Μπαλτά για την παρέμβασή μας με αφίσες, τρικάκια και συνθήματα. Κατά την αποχώρησή μας δύο μπάτσοι περιπολικού της αστυνομίας σταμάτησαν σύντροφο. Όσοι αντιλήφθηκαν το γεγονός (κάποιοι είχαν ήδη αποχωρήσει) σταμάτησαν και γύρισαν πίσω κατευθυνόμενοι προς το σημείο όπου ακινητοποίησαν τον σύντροφο. Έτσι, βρεθήκαμε περικυκλωμένοι από δεκάδες ΔΙΑΣ. Στη συνέχεια βρεθήκαμε για ένα 24ωρο στη ΓΑΔΑ και τελικά στο μονομελές με δύο πλημμελήματα, για τα οποία θα δικαστούμε στις 13/4/11.

Όλα αυτά βέβαια είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που αντιμετωπίζουν αυτοί που βρίσκονται στις φυλακές της δημοκρατίας των Μπαλτάδων.

 

Λευτεριά στα μέλη του Ε.Α. και της Σ.Π.τ.Φ.

Άμεση απελευθέρωση των 6 συλληφθέντων της 4ης Δεκέμβρη και σε όσους αρνούνται τις κατηγορίες στην υπόθεση του Χαλανδρίου

Καμιά δίωξη στους Β. Σταθόπουλο, Χρ. Κορτέση και Σ. Νικητόπουλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *