Κείμενο σχετικό με την έκτακτη μεταγωγή του Γεράσιμου Τσάκαλου από τον Κορυδαλλό στην Κόρινθο

Έκτακτη μεταγωγή του μέλους της Σ.Π.Φ. Γεράσιμου Τσάκαλου στις φυλακές Κορίνθου

Χθές 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε έκτακτη μεταγωγή του μέλους της Σ.Π.Φ. Γεράσιμου Τσάκαλου στις φυλακές Κορίνθου.
Η μεταγωγή έγινε με τέτοια βιασύνη που τα προσωπικά είδη του Τσάκαλου βρίσκονται ακόμα στις φυλακές Μαλανδρίνου.
Τα στελέχη του υπουργείου δικαιοσύνης συνεχίζουν να εντείνουν το ιδιόμορφο ειδικό καθεστώς κράτησης-πολιτικής απομόνωσης μας. Μετά το διασκορπισμό μας σε οκτώ διαφορετικές φυλακές (Γρεβενά-Κέρκυρα-Κομοτηνή-Δομοκό-Θήβα-Κορυδαλλό-Μαλανδρίνο) και την «εγκατάσταση» των περισσοτέρων από μας σε πτέρυγες προστασίας (πτέρυγες προορισμένες για ρουφιάνους και βιαστές) τώρα προστίθεται και η μεταγωγή της Κορίνθου.

Οι φυλακές της Κορίνθου είναι κυρίως «υπηρεσιακές φυλακές» με τους περισσότερους κρατούμενους να διατηρούν αγαστές σχέσεις συνεργασίας με τους δεσμοφύλακες.
Αυτή η τακτική της διπλής φυλακής αποσκοπεί σ’ έναν διαρκή πόλεμο νεύρων που σίγουρα δε θα μείνει αναπάντητος. Ήδη από τις πρώτες στιγμές άφιξης του Γεράσιμου προκλήθηκαν εντάσεις. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην έρευνα ζήτησαν από τον σύντροφο μας να «κατεβάσει το μποξεράκι» κατά τη διάρκεια του σωματικού ελέγχου. Φυσικά εισέπραξαν την καθολική και αδιαπραγμάτευτη άρνησή του.
Αυτή η έρευνα αποσκοπεί στον εξευτελισμό του εκάστοτε κρατούμενου και αποτελεί μια επίδειξη εξουσίας από τη μεριά των δεσμοφυλάκων.
Ο Γεράσιμος με την άρνησή του τους έκανε σαφές πως οι απειλές και οι κλειδαριές τους δεν αιχμαλωτίζουν την αξιοπρέπειά μας. Το αποτέλεσμα ήταν να τον οδηγήσουν στην απομόνωση για δύο ώρες κι έπειτα, διεύθυνση και υπάλληλοι, προφανώς αναλογιζόμενοι τις συνέπειες, τον τοποθέτησαν πέμπτο άτομο σε κελί, που σημαίνει «διαμονή» στο πάτωμα.

Αυτές οι τεχνικές σωφρονισμού δε θα μας κάνουν ούτε να ξεχάσουμε, ούτε να ξεχαστούμε. Παραμένουμε πάντα στασιαστές και ετοιμοπόλεμοι εξαπολύοντας νέες προκλήσεις εναντίον της εξουσίας.

Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Υ.Γ Την ίδια στιγμή ο Σύντροφος Θεόφιλος Μαυρόπουλος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο μετά από τη συμπλοκή με τους μπάτσους στην Πεύκη. Όλοι γνωρίζουμε την ιδιαίτερη «φροντίδα» που επιδεικνύουν τα γουρούνια στους τραυματισμένους συντρόφους.
Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επισημάνουμε την ανάγκη να μην αφεθεί μόνος του. Η περίπτωσή του και η σπάνια τόλμη του δε θα αφήσουμε να χαριστούν στη σιωπή.
Είναι η ρεαλιστική θεώρηση της δύναμης κάθε επαναστατημένου ανθρώπου που περνάει από την ανυπακοή στην επίθεση.

21-5-2011
Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

πηγη:indymedia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *